15 toegankelijke Adobe-alternatieven

Is Adobe nog iets te technisch of te duur? We zijn voor jou op zoek gegaan naar degelijke Adobe-alternatieven!

Meer en meer worden we geconfronteerd met de nood aan bewerkingsprogramma’s. We leven in een tijd waarin alles visueel mooi moet zijn. Een flyer maken in Word volstaat niet meer. Wil je opvallen op sociale media? Dan moeten je posts verder gaan dan simpele foto’s.

Sinds de jaren ‘80 is Adobe koning van de softwarepakketten voor grafisch ontwerp, foto- en videobewerking. ‘Haters will say it’s Photoshop!’ – iedereen kent de quote wel. Adobe Photoshop, het fotobewerkingsprogramma, is al jaren veruit het bekendste van het Adobe-aanbod.

De meeste mensen kennen Adobe wel, maar vooral professionals gebruiken het écht ten volle. Het hoge prijskaartje maakt de aankoop van de software voor kleinere bedrijven geen evidentie! Gelukkig zorgde de evolutie van het internet met de gekende cloud-mogelijkheden voor een verademing.

Sinds de komst van Adobe Cloud werkt het merk met maandelijkse of jaarlijkse licenties die de aanschaf een stuk flexibeler maken. Maar lang niet iedereen kan of wil deze abonnementen afsluiten. Maar niet getreurd! Wederom helpt het internet ons, want voor elk Adobe-programma kan je online wel een goedkoper of zelfs gratis alternatief vinden!

We helpen jullie graag met een lijstje van de meest courante Adobe-alternatieven!

1. Alternatieven voor Adobe Photoshop

Niets is zo vreselijk als die bijna perfecte profielfoto verpest te zien worden door dat ene detail. Snel dat puistje wegwerken en klaar, in plaats van 20 vergeefse pogingen om een betere foto te maken. Wil je extra merkbereik? Dan kan je heel eenvoudig het bedrijfslogo op je polo ‘photoshoppen’. Met deze alternatieven voor Photoshop ben je zo verder geholpen!

2. Adobe Illustrator-alternatieven

Nooit begrepen wat men bedoelde met een vectorieel bestand of logo? Of krijg je het aangeleverde .eps-bestand met geen enkel programma open? Vectorbestanden zijn digitale lijntekeningen opgemaakt in Illustrator of alternatieve software. Het voordeel van dit type bestanden is dat je ze eindeloos kan vergroten of verkleinen zonder kwaliteitsverlies, zoals dat bij foto’s helaas wel het geval is. Ideaal voor het ontwerpen van de perfecte social media-post of een infographic om je workflow toe te lichten aan je klanten!

3. Alternatieven voor Adobe Indesign

Dit programma vormt de brug tussen de gebreken van bovenstaande programma’s. Schrijf je tekst in een leuk lettertype en voeg foto’s en vectorobjecten samen tot een prachtige flyer voor het volgende bedrijfsfeestje.

4. Andere mogelijkheden voor Adobe After Effects

After Effects heeft niet alleen de hipste naam van alle Adobe-programma’s, het is misschien ook wel hun belangrijkste programma vandaag. Een animatievideo haalt online een groter bereik dan een foto. We blijven eeuwig kind, want zodra we iets zien bewegen zijn we vaak getriggerd om te blijven kijken. Maak met deze alternatieve programma’s zelf eenvoudig een bewegende animatievideo om je product of merk beter in de kijker te plaatsen.

5. Andere opties voor Adobe Premiere

De resolutie van hedendaagse smartphones is in de meeste gevallen voldoende om zelf een bedrijfsfilm te maken. In een vorige blog omschreven we hoe je alles uit je smartphone haalt om te filmen. Helaas ben je niet klaar met enkele losse filmpjes. Om je video’s tot een echte bedrijfsfilm om te vormen, moet je ook nog gaan monteren. Daarvoor kan je een van deze video-editors gebruiken

Het vergt vaak wel wat inspanning om deze programma’s onder de knie te krijgen. Wanneer het maken van je eigen content makkelijker leek dan het is, of toch net te veel tijd in beslag neemt, staan we uiteraard te springen om je verder te helpen om je business te boosten! Stuur ons gerust een mailtje.

Veel succes!