Personal Branding op LinkedIn: 6 makkelijke tips

Als ondernemer heb je ongetwijfeld al gehoord van het professionele sociale netwerk LinkedIn. Maar het platform is veelzijdiger dan je denkt. Als je het goed speelt kan jouw LinkedIn-profiel hét visitekaartje voor jou en je bedrijf worden. Wij geven je alvast zes tips mee.

  1. Vul alle info op je LinkedIn-profiel aan.
  2. Hou Google te vriend.
  3. Durf zelf potentiële businesspartners toevoegen.
  4. Vraag om reviews.
  5. Deel zelf content en toon je expertise.
  6. Hou je LinkedIn-pagina up-to-date

Met LinkedIn kan je makkelijk een overzicht bewaren van je professionele netwerk. En met de juiste personal branding bouw je op lange termijn aan een consequent en authentiek (online) imago. Wie weet groeien hier na verloop van tijd vruchtbare samenwerkingen uit voort.

1. Vul alle info op je LinkedIn-profiel aan.

Hoe vollediger je profiel, hoe hoger je in de zoekresultaten scoort. En hoe vaker potentiële businesspartners naar je profiel doorklikken. Zorg dat alle onderdelen van je LinkedIn-profiel ingevuld zijn.

Beschrijf bij werkervaring wat je specialiteit is en welke producten en diensten jij aanbiedt. Een functietitel zegt vaak niet alles.

Vergeet niet om een samenvatting toe te voegen. Dit is dé plek om connecties te overtuigen dat jij de juiste persoon bent. Welke meerwaarde zou jij voor hen kunnen bieden?

Verder is een professionele profielfoto een must. Je krijgt namelijk geen tweede kans om een bekwame eerste indruk te maken.

Een kopregel mag ook absoluut niet ontbreken. Tezamen met je profielfoto is dit namelijk het eerste wat potentiële businesspartners zien.

Verschijnt er ‘zeer deskundig’ op je profiel nadat je alle info hebt aangevuld? Dan zit je goed.

2. Hou Google te vriend.

Wil je jouw LinkedIn-profiel hoog laten ranken? Dan moet je in de teksten op je profiel rekening houden met SEO (Search Engine Optimization). Google leest alle data op je profiel. Als deze data de juiste zoekwoorden bevat, zal jij sneller in een gelijkaardige zoekopdracht verschijnen. Geen idee hoe je aan een zoekwoordenresearch moet beginnen? Bij The Owl helpen we je graag verder! Aarzel niet om ons te contacteren.

Als Google je niet kan vinden, besta je niet. Pas dus zeker je persoonlijke LinkedIn-URL aan. Idealiter bestaat je link uit je voornaam en naam (www.linkedin.com/in/voornaam.naam).

Zo pas je jouw persoonlijke URL aan:

  1. Ga naar je LinkedIn-profiel.
  2. Klik rechts bovenaan op ‘Openbaar profiel en URL bewerken’.
  3. Klik dan op ‘Aangepaste URL bewerken’.
  4. Pas je link aan en sla je aanpassingen op.

3. Durf zelf potentiële businesspartners toevoegen.

Wees niet bang om bijvoorbeeld een gesprekspartner die je leerde kennen op een event toe te voegen aan je netwerk op LinkedIn. Misschien worden jullie ooit businesspartners. Vergeet niet om een persoonlijk bericht toe te voegen aan je uitnodiging. Die persoonlijke touch kan het verschil maken.

4. Vraag om reviews.

Met een LinkedIn-aanbeveling bevestigt iemand anders je kennis. Het wekt vertrouwen wanneer verschillende van je vaardigheden onderschreven zijn door iemand anders. Vraag dus gerust om reviews aan klanten en zakenpartners.

5. Deel zelf content en toon je expertise.

Ben jij een Instagram-specialist? Toon je expertise aan je netwerk door bijvoorbeeld de nieuwste Instagram-trends te delen. Geef je mening of herhaal een quote die je bijbleef uit het artikel dat je deelt.

Heb je zelf een artikel geschreven over Instagram? Deel dan je eigen content. Via de LinkedIn-homepagina kan je makkelijk een foto, video, document of een zelfgeschreven artikel delen. Opgepast, probeer het delen van je eigen content steeds af te wisselen met het delen van artikels van anderen.

6. Hou je LinkedIn-pagina up-to-date

Laat je account meegroeien met jou. Je stageplek wordt bijvoorbeeld minder interessant naarmate je ouder wordt. Ook je profielfoto update je best om de vijf jaar.

Hopelijk kan je met deze tips zelf aan de slag. Als je toch meer hulp nodig hebt, kan je ons steeds contacteren. We helpen je graag op weg.